Voordat de vakantie begint kan je online gaan zoeken naar de beste aanbiedingen en de goedkoopste vliegtickets. Als dit lukt, dan kan je goedkoop op vakantie, en dat willen we natuurlijk allemaal. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je last minute, op het laatste moment, besluit om op vakantie te gaan. Als je dan gaat vliegen,d an is het niet altijd gemakkelijk om nog een vliegticket te vinden. Als je vlak van te voren op internet gaat zoeken naar last minute vliegtickets, dan kan het zijn dat die veel duurder zijn dan wanneer je deze een aantal weken van te voren zou kopen.

Nu vraag je je af, is het ook mogelijk om last-minute vliegtickets met iDeal te kopen. Dat kan zeker! Er zijn een aantal maatschappijen die op hun website de mogelijkheid bieden om po het laatste moment een vliegticket te bestellen. Net als wanneer je vliegtickets met iDeal koopt, kan je dat voor deze tickets ook doen. Omdat iDeal een goede betaal methode is, waarbij je direct de tickets in je email ontvangt, is het een makkelijke en handige methode.

De bekende websites waar je online last minute vliegtickets met iDeal kunt kopen zijn onderandere cheaptickets.nl en schipholtickets.nl. Deze websites hebben alle up to date gegevens, welke real-time op de website staan. Je kan tot op een aantal dagen, en heel soms aantal uren, voordat het vliegtuig vertrekt een ticket kopen. Toch moet je rekening houden met het feit dat last-minute tickets voor vliegreizen toch duurder zijn dan reguliere tickets. Het voordeel van last-minute tickets kopen met iDeal is, is dat je direct ook de tickets tot je beschikking hebt. Daarnaast hoef je bij bijna alle aanbieders geen administratiekosten te betalen. Dit heb je wel als je met creditcard zou kopen.

Een andere goede maatschappij voor last minute vliegtickets is arkefly.nl. Hier kan je heel makkelijk via de website zoeken naar zowel aanbiedingen als last-minute tickets voor de meeste bestemmingen. Zij hebben een goede verbinding met alle vliegmaatschappijen en checken direct met de systemen van de maatschappijen of er nog tickets over zijn voor de periode en bestemming naar keuze. Als je jouw ideale reis gevonden hebt, kan je via een gemakkelijke manier alle gegevens invullen en de tickets betalen met iDeal. Zo koop je dus gemakkelijk last minute tickets met iDeal.

Online inchecken
Het is niet moeilijk om een vliegticket via het internet te kopen. Daarvoor hebben we hierboven de mogelijkheden besproken. Wat wel belangrijk is, is dat je ook het vliegticket moet registreren. Dit heet met een mooie term inchecken. Als u een lastminute vliegticket via een reisbureau koopt, dan kunnen zij vaak voor u inchecken. Mocht dit niet gedaan zijn, dan kunt u op het vliegveld ook inchecken. Bijvoorbeeld op Schiphol staan een aantal incheck kastjes, waar u zelf uw boarding pass kunt uitprinten. Dit is altijd makkelijk, ook wanneer u nog bagage heeft dat mee op vakantie moet. U kunt natuurlijk ook gewoon in een keer inchecken bij het inleveren van uw bagage. Iedere manier van reizen heeft zijn voor- en nadelen. Een voordeel is dus het snel in kunnen checken indien u geen extra/grote bagage heeft.

Online inchecken wordt steeds meer een interessante manier van snel aan boord kunnen gaan. Sommige vliegmaatschappijen (zoals Ryanair, Easyjet, Transavia, etc) bieden u alleen de mogelijkheid om online in te checken. Dit heeft als voordeel dat u zelf uw boarding pass print. U kunt zo sneller langs de douane op het vliegveld. Wanneer u bagage meeneemt op vakantie, moet u wel online inchecken, maar ook langs de balie om uw bagage af te geven. Dit is het geval voor de low cost airline maatschappijen zoals zojuist genoemd. Wij raden aan, indien u de mogelijkheid hebt om uw lastminute vliegticket direct online in te checken, dat ook te doen. Het scheelt u veel tijd wanneer u op het vliegveld bent. U moet wel rekening houden met de vereiste tijden wanneer u zich moet aanmelden bij de gate. De meeste bestemmingen vereisen dat u minimaal 2uur van te voren zich aangemeld hebt. Dit heeft te maken met de soepelere doorstroming, en voorkomt vertragingen.

Let op: bij het kopen van een lastminute vliegticket kan het zo zijn dat u niet meer kunt annuleren (ook niet met een annuleringsverzekering). De kosten die u betaalt voor zon ticket kunnen flink varieren. Sommige maatschappijen bieden lastminute vliegtickets voor de hoofdprijs aan. Andere geven juist flinke reducties en kortingen op de laatste tickets. Het is altijd wijs om even te informeren bij de desbetreffende vliegmaatschappij.

Elke dag is er een overzicht van vakanties waar u naartoe kunt vliegen beschikbaar op verschillende websites. Het kan zijn dat u nog niet echt nagedacht heeft over een bestemming, en gewoon wilt kijken wat de meest voordelige bestemming op dat moment is. Om dit vanaf thuis te doen hoeft eigenlijk alleen maar de website van idealvakantie.nl te bekijken, want wij geven een aantal opties. De websites die wij hier noemen staan bekend om hun brede aanbod welke dagelijks vernieuwd en aangepast wordt. Ook bent u ervan verzekerd dat dit de leukste bestemmingen zijn. Op vliegwinkel.nl kunt u heel makkelijk een lastminute stedentrip boeken. Kijk onder het kopje home en ga naar de index pagina, want daar staan de last minutes. Zij hebben lastminute aanbiedingen voor zowel autohuur, als vliegtickets en hotelkamers op hun website geplaatst. U kunt er dus voor kiezen om een van de drie te boeken, maar u kunt ook een combinatie maken. Dit kunt u zelf doen, maar een pakket van alle drie in een is vaak nog voordeliger. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zomaar op vakantie te gaan, en u als bezoeker van deze pagina bent er op tijd bij om het voordeel van lastminute vliegtickets te gebruiken. Kies een van de vele zon bestemmingen of ga in Europa op vakantie, waar zelfs in de winter heerlijke temperaturen te vinden zijn. Vooral een aanrader, als u toch een aparte bestemming zoekt, zijn de bestemmingen richting centraal-Amerika. Meer informatie vind u op vliegwinkel.nl.