Als je een stedentrip gaat boeken dan kan je het best goed voorbereid op pad gaan. Sommige mensen nemen een reisgids mee, anderen schrijven een paar bezienswaardigheden op. Maar welke stad is nou echt een die je aan het lijstje todo stedentrips moet toevoegen? Elk land heeft wel een aantal steden die interessant zijn voor een stedentrip. Kort samengevat is er een kenmerkend ding: alle steden hebben een aantal culturele voorzieningen in de vorm van een museum of wijkje dat het bezoeken waard is. Wij Nederlanders zijn dol op stedentrips zo blijkt elk jaar weer uit de enquetes van de grotere online reisbureaus.

Smalle straatjes, bijzondere wijken en meer

Zou je aan iemand vragen, noem eens een aantal steekwoorden die bij je opkomen als je denkt aan een stedentrip, dan zit je toch al snel in deze drie woorden te denken. Als eerste de smalle straatjes, waar vaak het gezelligste gebeurd. Neem bijvoorbeeld Italië. Het stikt er van de smalle steegjes waar zowel winkeltjes in zitten, en daarboven mensen wonen. Wie kent de straatjes niet waar de was in de middag buiten hangt te drogen en waar je tussen de middag kunt genieten van een lekkere lunch? Aan de andere kant zijn deze smalle straatjes ook heel praktisch: het zorgt ervoor dat de zon de straten niet verwarmd. Dit betekent savonds en snachts een koelere omgeving voor de mensen die er wonen. Ondanks de inrichting van dorpjes en stadscentra in het zuiden van Europa vrijwel hetzelfde is, hebben ze ook allemaal hun eigen karakteristieke vormen en verhalen.

In elke stad is ook wel een bijzondere wijk te noemen. Amsterdam is misschien voor ons wel de bekendste hierin. Niet alleen voor Nederlanders is deze stad interessant, maar vooral ook voor buitenlanders. Neem de trein naar het zuiden van ons land en daar beland je weer in een leuke stad: Maastricht. Zo zijn er tal van steden te noemen, die elk hun eigen bijzondere verhalen hebben. Dit geldt uiteraard niet alleen voor Nederland, maar ook voor de landen om ons heen. Denk aan Brussel, Antwerpen en Leuven voor België en Berlijn, M¨nchen en Keulen voor het mooie Duitsland. Frankrijk met haar Parijs en Spanje met haar Barcelona. Zoals beloofd geven we op deze website van iDeal vakantie een aantal tips over hoe je voordelig naar een stad kan reizen. Voor vele steden geldt dat je er gemakkelijk met een low-cost vliegmaatschappij zoals Ryanair kunt komen. Andere steden zijn weer beter als je die in een groot stedentrip pakket koopt, omdat hier ook een hotel bij inbegrepen zit.

Stedentrip los boeken, tips!

De vraag komt al gelijk op; wat is de goedkoopste manier om een stedentrip te gaan doen. Naar onze mening is het goedkoopste om een los vliegticket te kopen, en vervolgens via een vand e grotere hotel websites een voordelig hotel erbij te zoeken. Je bent dan minder geld kwijt, wat je direct kunt uitgeven aan leuke souvenirs of lekker eten. Denk bij het boeken van een stedentrip ook aan de periode waarin je gaat. Het kan zijn dat sommige steden iets minder te doen hebben als het slechter weer is. Het zuiden van Italië en Griekenland kunnen erg leuk zijn als je in de Nederlandse winter iets wilt plannen. Maar wat dacht je van een retourtje Istanboel in Turkije? Met haar mooie bazaars en prachtige moskeëen? Kijk naar de prijzen van een hotels en stedentrips bij D-Reizen.

Bereid je voor. Ondanks deze tip voor iedereen persoonlijk is, horen we ook om ons heen dat reizigers zich goed voorbereiden. Zo heb je de meeste kans om tijdens een korte periode weg, het beste uit je vakantie te halen. Anders had je bijvoorbeeld die leuke eettentjes niet gevonden, omdat ze in een zijstraatje zitten. Of misschien kom je er zo achter dat er een bepaalde openingstijden regime heerst voor een aantal musea. Het internet kan je er heel goed mee helpen. Door de grote hoeveelheid informatie per stad dat je online kunt vinden wordt het steeds makkelijker om ook de kleinere bijzondere stukjes van een stad te zien. Nog beter zijn ervaringsverhalen, maar die zijn misschien lastiger te vinden. Wij hebben je in ieder geval al een aantal tips gegeven.