Stel je een breed zicht voor, op het achterdek van een schip sta je naar de oneindige horizon te kijken. Een cruiseschip kan je een enorme ervaring geven als het gaat om panorama beelden. De wijdse zichten die je vanaf een schip krijgt zijn alleen te beschrijven door mensen die al eens een cruise hebben meegemaakt. En tegenwoordig is dat voor iedereen weggelegd. Het maakt niet uit of je een gezin, een stel of een ouder echtpaar bent. Voor iedereen is er een cruisevakantie te bedenken waar je kunt genieten van alle gemakken en uitgebreide gastronomie. Een stijvolle cruise is misschien wel iets voor jullie, of liever een zeilcruise? De mogelijkheden zijn ook voor een cruisevakantie eindeloos. Net als bij resorts op het vaste land, zijn er all-inclusive cruises te boeken waarbij het aan niets te eten en drinken ontbreekt.

Riviercruises

Het plaatje dat iedereen wel kent; een klein cruise schip dat vaart over de Moezel, de Rijn of misschien wel de Waal. Ondertussen doe je allerlei leuke dorpjes aan die aan het water gelegen zijn. Door het kleinschalige karakter van een riviercruise is het juist leuk voor oudere echtparen. De rust die je kunt genieten en al het groen onderweg geeft een hele unieke ervaring. Reis naar plekjes waar anderen nog niet zijn geweest en eet intussen onder het genot van een gezellige band in het luxe restaurant. Een rivier cruise hoeft geen grote, langdurige reis te zijn en deze zijn dan ook al te boeken vanaf een lang weekend.

Zeecruises
In tegenstelling tot de eerder genoemde cruise vakantie heeft een zeecruise een heel apart karakter. Alle luxe die je vroeger in reisgidsen zag staan zijn nu voor een lagere prijs te boeken. Iedereen kan genieten van de oneindige mogelijkheden op een cruiseschip. Vertrek bijvoorbeeld vanaf Nederland richting de Noorse Fjorden. Of vlieg naar Amerika en vertrek met een Miami cruise, of een Caribbean Cruise. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, enige is dat je moet kijken welke graad van luxe je wilt. Over het algemeen zijn alle cruises all-in te boeken, want dit is tegenwoordig de standaard geworden. Enkele extras zoals een uitje naar een stad of een eiland zijn excursies zijn los te boeken. Dit kan voor, of tijdens de tocht.

Ervaar een unieke reis en boek een zeecruise bij een van de grote online cruise reisbureaus. Zij zijn gespecialiseerd in dit type reizen en kunnen je voorzien van vele handige tips en brochures. Boek je liever een goedkope all-in cruise, dan kan dat het beste online. Weet je niet zeker welke reis je wilt maken? Dan kan het erg leuk zijn om je te laten verrassen en een willekeurige bestemming te kiezen. En het mooie is, omdat cruises overal varen, kan je het hele jaar door vakantie houden.

Cruise bestemmingen
Door het steeds groter wordende aanbod van cruise vakanties is ook het aantal cruise bestemmingen toegenomen. Als het niet uit maakt waar je naartoe gaat dan is de keus misschien wel best lastig.Naast de top10 bestemmingen is het ook belangrijk om eerst te bepalen wat het aantal mensen en om welke soort reisgroep het gaat. Zoals al eerder gezegd maakt het uit of je een cruise bestemming voor een gezin of voor een stel zoekt. Maar laten we vooral de senioren cruises niet vergeten! Tegenwoordig is er een kwalitatief goede website met veel cruise bestemmingen op een pagina. Dat is handig, omdat je zo een goed overzicht hebt van wat er allemaal mogelijk is. De prijzen kunnen varieren en daarom zul je daarvoor moeten doorklikken naar een cruise reisbureau. Gelukkig zijn daar een aantal van voor de Nederlandse markt.

Een andere reden om een bepaalde cruise te kiezen kan zijn omdat je een Nederlandssprekend team wilt hebben. Voor kinderen is dit net zo fijn, omdat zij tijdens het grote aanbod van entertainment op het cruiseschip regelmatig iets willen vragen. Speciaal hiervoor zijn ook reizen georganiseerd. Meer informatie vind je terug op de site voor Nederlandse cruises.