Sinds een aantal jaren is het mogelijk om online aankopen te doen met iDeal. Wat iDeal in feite is, is vrij simpel. Elke website, of het een webwinkel is of een website waar je vliegtickets, hotelkamers, of vakanties kunt boeken, die aangesloten is bij een bank kan de betaal optie iDeal aanbieden. Wat je dan doet, is net als in je eigen internet bankieren, een betaling overboeken. Het voordeel is dat de betalingsgegevens van de ontvanger (de online winkel) al zijn ingevuld. Enkel hoef je de betaling te bevestigen en daarna is je aankoop voltooid. Maar er zijn nog meer redenen om iDeal te gebruiken als betaalmethode, bekijk hier waarom.

Zoals al gezegd, betalen met iDeal is hetzelfde als internet bankieren. Alle banken in Nederland zijn op dit moment aangesloten bij dit systeem. Wanneer u gebruik maakt van dit betaalsysteem, hoef je je niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Omdat dit direct met je bank gekoppeld is, is inloggen genoeg.

De onderstaande banken werken mee aan het iDeal systeem. Als u hier een account heeft kunt u gebruik maken van het betalen van iDeal. Of dit nu het betalen van vakanties met iDeal is, of een vliegticket, dvd, hotelkamer, vlucht, of wat dan ook. Dat maakt niet uit!

  • ABN AMRO
  • ASN Bank
  • Friesland Bank
  • ING
  • Rabobank
  • RegioBank
  • SNS Bank
  • Triodos Bank
  • Van Lanschot Bankiers

Misschien ter overvloede, maar wij willen duidelijk maken dat deze website informatie biedt over de mogelijkheden om vakanties, en vakantie gerelateerde producten zoals vliegtickets, hotelkamers en campings, met iDeal te betalen. Op dit moment zijn er niet heel veel bedrijven die dit aanbieden, en daarom is het belangrijk een goed overzicht te krijgen van de mogelijkheden. Voor elke bank geldt dat deze enige voorwaarden kunnen binden aan het betalen met iDeal, en daarom is het belangrijk op de website van de bank te kijken of dit van toepassing is. Het betalen met iDeal is heel veilig en dat is een manier om de consumenten te beschermen van misbruik. Bij creditcards is het mogelijk dat er misbruik gemaakt wordt van gegevens, met iDeal ligt dit in de handen van de banken. De consument is veel beter af.  Meer informatie over iDeal en iDeal betalingen zijn te vinden op www.ideal.nl.