Als je online spullen koopt, tweedehands of nieuw, of misschien wel een wintervakantie boekt met iDeal, kan je met Ideal betalen. Ideal is een betaal methode die wordt ondersteund door alle Nederlandse banken. Het is een veilig online betaalmiddel waarbij je via een beveiligde verbinding contact maakt met de bank. Net alsof je in je eigen Internetbankieren programma zit. Maar dan snel, en compact. In Europa is er geen vergelijkbaar systeem, en daarom is het lastig om op buitenlandse websites een vakantie met ideal te boeken.

Het grote voordeel van Ideal is dat je vakanties online kunt kopen zonder gedoe. Het is net alsof je zelf het bedrag voor je vakantie overboekt, maar dan simpeler. Omdat veel mensen het niet verstandig vinden om online dingen te kopen met een creditcard, zoeken ze vaak snel naar het Ideal logo. Dit logo is ook hieronder aanwezig. Wij verkopen geen vakanties, maar je kunt vakanties zoeken waarmee je met ideal kunt betalen. Deze website geeft enkel informatie over de mogelijkheden om met ideal je vakantie te betalen, op een veilige manier! Elke grote reisorganisatie biedt tegenwoordig de mogelijkheid om je vakantie online te betalen. Omdat dit een kosten effectieve manier is, is dit erg in trek. Nogmaals, het grote voordeel is dat we met veel Nederlanders zijn en wij graag via onze eigen bank betalen. Elke bank is met Ideal te bereiken.

Of je nu een reis boekt voor de zomervakantie, of misschien wel een leuke wintervakantie, wij hebben op deze website gezorgd dat je alle informatie kunt vinden over de aanbieders van Ideal in de reiswereld. Boek je kamping ook alvast via de reisorganisatie, zo heb je alles vooraf in Nederland geregeld, en heb je geen gedoe als je op je bestemming bent aangekomen. Daarnaast zijn er ook meer mogelijkheden om aanverwante zaken zoals een reisverzekering met iDeal af te sluiten. Heeft u wel eens gedacht aan zaken zoals het huren van een auto met iDeal of het boeken van een hotelkamer met iDeal? Het maakt overigens niet uit of u er overna gedacht heeft, want daar is de website van iDeal vakantie voor opgezet. Wij geven u informatie en proberen hier zo volledig mogelijk in te zijn.

Een toekomstige vervanger van Ideal is misschien wel het nieuwe Single Euro Payments Area systeem, kortweg SEPA. Dit is een Europees betalingssysteem, soortgelijk aan Ideal wat we in Nederland kennen. In de toekomst wordt het dan ook mogelijk om reizen van andere reisbureaus online te betalen, zonder gebruik te maken van een creditcard. Ook het boeken van een hotelkamer kan tegenwoordig met iDeal, kijkt u voor meer informatie op onze pagina over hotel boeken met iDeal. Het voordeel van met Ideal een vakantie te betalen is dat het geen sporen achterna laat op internet, het is voor vrijwel iedereen toegankelijk die een Nederlandse bankrekening heeft, en het zal soepel overgaan over een tijdje op het Europese SEPA systeem.